Κείμενο στήριξης της κατάληψης Κυλικείο Οκτάγωνο

Το Οκτάγωνο κατάληψη θα μείνει
Το πρωί της Τρίτης 25/02 καταλαμβάνεται από φοιτητές ο χώρος που βρίσκεται ανάμεσα από το πάρκο ειρήνης και τα κτίρια της αρχιτεκτονικής και δημιουργείται η κατάληψη κυλικείο Οκτάγωνο.
Εργασίες για την βελτίωσή του χώρου, εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται, κόσμος που απλά πίνει τον καφέ του (δίνοντας ό,τι ποσό θέλει) δείχνουν πως από την πρώτη μέρα ζωντάνεψε ένας εγκαταλελειμμένος εδώ και δύο χρόνια χώρος.

Ο συγκεκριμένος όμως χώρος πρόκειται να νοικιαστεί σε ιδιώτη μαζί με το πάρκο ειρήνης. Από την πρώτη μέρα λοιπόν, δέχθηκε την επίσκεψη του αντιπρύτανη ο οποίος έκανε λόγο για εισαγγελείς και μηνύσεις και δύο μέρες μετά οι πρυτανικές αρχές κόβουν το ρεύμα “κλείνοντας το μάτι” στην εταιρεία patras catering που πρόκειται να εκμεταλλευτεί το πάρκο ειρήνης.

Καθώς βρισκόμαστε σε μια φάση όπου εντείνεται όλο και πιο πολύ η ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας, έχουμε να κάνουμε με ένα πανεπιστήμιο στο οποίο η κάθε ενδιαφερόμενη επιχείρηση βρίσκει γόνιμο πεδίο κερδοφορίας. Το τμήμα μας αποτελεί απτό παράδειγμα στην προσπάθεια ιδιωτικοποίησης μέσω της συμφωνίας που έκλεισε με την interamerican πριν μερικούς μήνες και φυσικά δε μπορούμε να μη σταθούμε στις τόσες εργολαβίες που “τρέχουν” στο πανεπιστήμιο αλλά και στο patras catering που θα αναλάβει το πάρκο ειρήνης βγάζοντας φράγκα από όλους εμάς.

Και μπορεί τα αφεντικά πλέον ακούγοντας τη λέξη πανεπιστήμιο να τρίβουν τα χέρια τους, δε συμβαίνει όμως το ίδιο για μας τους φοιτητές που βλέπουμε την καθημερινότητά μας στο πανεπιστήμιο να δυσκολεύει όλο και πιο πολύ. Ή μάλλον για όσους από μας δυσκολευόμαστε να αντεπεξέλθουμε στα έξοδα φοίτησης, για όσους από μας δεν είναι εύκολη υπόθεση τα νοίκια, οι λογαριασμοί, τα έξοδα για μετακίνηση. Και δίπλα σε όλα αυτά έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα σκατά εργασιακό αύριο (αν δεν δουλεύουμε ήδη).

Από τη μεριά μας σαν αυτόνομο σχήμα στηρίζουμε την κατάληψη κυλικείο Οκτάγωνο και προτρέπουμε να το κάνουν όλοι όσοι νιώθουν αξιοπρεπείς σε έναν χώρο που λειτουργεί χωρίς αρχηγούς αλλά ισότιμα και αντι-εμπορευματικά μέσω της ανοιχτής διαχειριστικής του συνέλευσης. Δε θα μπορούσαμε να μη στηρίξουμε έναν χώρο που έρχεται να αποτελέσει ένα μικρό έστω εμπόδιο στην ιδιωτικοποίηση και παράλληλα μια διέξοδο από τη μίζερη φοιτητική καθημερινότητα του σπίτι-σχολή-πρότζεκτ στην οποία θέλουν να μας συνηθίσουν.

 

Κι αφού οι πρυτανικές αρχές δουλεύουν για το patras catering, εμείς (οι από κάτω) δουλεύουμε για μας.

Έξω από εμπορευματικές λογικές, στηρίζουμε την κατάληψη κυλικείο Οκτάγωνο.

το κείμενο σε pdf εδω

 

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s