Κείμενο μεταναστών κατά την περίοδο του Ξένιου Δία στην Πάτρα

 

Είμαστε μια ομάδα μεταναστών που αποφασίσαμε να γράψουμε αυτό το κείμενο ως ένα μήνυμα προς τους έλληνες για να ζητήσουμε αλληλεγγύη για τα προβλήματα που έχουμε. Εμείς φύγαμε από την πατρίδα μας για πολλούς και διαφορετικούς λόγους όπως πολέμους, φτώχεια, καταπίεση, φασισμός. Ήρθαμε με την επιθυμία να πάμε στην Ευρώπη, με όνειρα για το μέλλον.

Στην Ελλάδα με την κρίση βιώνουμε την ανεργία και δεν έχουμε χαρτιά που μας επιτρέπουν να δουλεύουμε νόμιμα. Δεν έχουμε τα απαραίτητα για να ζήσουμε, όπως φαγητό, ιατρική περίθαλψη, στέγη. Η νομιμότητα του κόμματος των φασιστών και το γεγονός ότι συνέχεια γίνονται πιο πολλοί δημιουργεί προβλήματα στη ζωή μας. Δεχόμαστε επιθέσεις από κάποιους αστυνομικούς που είναι φασίστες. Ακόμα και οι μετανάστες που έχουνε πράσινη κάρτα δεν έχουν τα δικαιώματα τους. Δεν τηρούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα και πολλοί μετανάστες χάνουν τη ζωή τους στα σύνορα και τους δρόμους. Εμείς ξέρουμε καλά ότι όπως υπάρχει στην Ελλάδα φασισμός υπάρχουν επίσης καλοί άνθρωποι που ξέρουνε τι σημαίνει ανθρώπινη ζωή.

Σήμερα και τώρα το κράτος εφαρμόζει την επιχείρηση «Ξένιος Δίας» εδώ στην Πάτρα. Αυτή η επιχείρηση που μαζεύει τους μετανάστες γρήγορα με πολλές και μεγάλες σκούπες έπιασε χθες 300 μετανάστες και τους πήγε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης που είναι κλειστά σαν φυλακή. Εμείς σήμερα ζητάμε από εσάς τους ντόπιους που ξέρουν τι σημαίνει ζωή και ελευθερία την αλληλεγγύη σας για να σταματήσουμε αυτή την απάνθρωπη επιχείρηση. Εμείς σήμερα ζητάμε από εσάς τους ντόπιους που ξέρουν τι σημαίνει ζωή και ελευθερία την αλληλεγγύη σας για να σταματήσουμε αυτή την απάνθρωπη επιχείρηση. Εμείς βιώνουμε στην πατρίδα μας πολλά προβλήματα και σήμερα έχουμε απέναντι μας πολλούς άδικους, φασιστικούς και απάνθρωπους νόμους.

Δεν μπορούμε άλλο.

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας.

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s