Με αφορμή τις εκλογές των συμβουλίων διοίκησης

Στην περίοδο κρίσης που διανύουμε, βλέπουμε τις ζωές μας να υποτιμούνται όλο και περισσότερο, με αντάλλαγμα την επιβίωση και την αναδιάρθρωση του καπιταλιστικού μοντέλου. Βιώνουμε καθημερινά την όλο και αυξανόμενη κρατική καταστολή και την ενδυνάμωση του φασιστικού παρακράτους, ενώ ταυτόχρονα μισθοί, συντάξεις και κοινωνικές παροχές φτάνουν στον πάτο. Μαζί με όλα αυτά έρχονται στις 22/10 οι εκλογές των συμβουλίων διοίκησης για το πανεπιστήμιο της Πάτρας να κάνουν πράξη το νόμο πλαίσιο της Διαμαντοπούλου.

Ο συγκριμένος νόμος – πλαίσιο σε όλες τις πτυχές του, ενισχύει την υποταγή του πανεπιστημίου στα συμφέροντα  μεγαλοκαθηγητών και επιχειρήσεων. Προετοιμάζει τους αυριανούς εργάτες εξειδικευμένης γνώσης μέσω της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (γιατί για εμάς, εργάτες-σύγχρονοι προλετάριοι είναι και αυτοί που δουλεύουν πίσω από έναν υπολογιστή με άθλια ωράρια και μισθούς).

Χαρακτηριστικά κάποιες πτυχές του νόμου στις οποίες θέλουμε να σταθούμε είναι οι: Κατάργηση του ασύλου, μέτρο το οποίο χτυπά την κάθε προσπάθεια αναστύλωσης φοιτητικού κινήματος. Η εντατικοποίηση των σπουδών μέσω του ν +2, προετοιμάζοντας τους φοιτητές για τον εργασιακό μεσαίωνα που τους περιμένει. Η χρηματοδότηση των τμημάτων, η οποία θα διαμορφώνεται ανάλογα με την παραγωγή ερευνητικού έργου κάθε τμήματος, δηλαδή μη παραγωγικές σχολές και τμήματα ας πάνε στο διάολο. Η συμμετοχή μη ακαδημαϊκών στα συμβούλια διοίκησης (τεχνοκράτες, ενδεχομένως στελέχη ή σύμβουλοι επιχειρήσεων), θέτοντας με τη βούλα πλέον, τη διαμόρφωση των σπουδών αναλόγως με τις ανάγκες της αγοράς.

Προφανώς δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη ότι ακόμα και με την αλλαγή του νόμου μέσα στα πλαίσια μιας καπιταλιστικής κοινωνίας μπορεί να σταθεί ένα πανεπιστήμιο το οποίο θα λειτουργεί για τις ανάγκες της κοινωνίας. Παρ’ όλα αυτά θεωρούμε χρέος μας να αντισταθούμε στο νόμο-έκτρωμα, παρεμποδίζοντας και σαμποτάροντας την εκλογή των συμβουλίων διοίκησης τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου στις 9 το πρωί στην πρυτανεία.

Αυτόνομο Σχήμα Η/Υ

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s